Friese boerenkool met rookworst

      Reacties uitgeschakeld voor Friese boerenkool met rookworst

 

Print

Friese boerenkool met rookworst

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Keuken Recepten uit Friesland
porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 450 gr gesneden boerenkool
  • 1 runderrookworst á ± 250 gr
  • 200 gr Friese nagelkaas
  • 2 goudrenetten
  • 100 ml koksroom

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren.
  • Doe de aardappelen in een grote pan en leg de boerenkool erop.
  • Voeg een laagje water en wat zout toe en kook het geheel in ± 20 minuten gaar.
  • Haal de rookworst uit de verpakking en verwarm hem bovenop de boerenkool ± 15 minuten mee.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Schil de appels en rasp ze grof.
  • Verwarm de koksroom.
  • Neem de worst uit de pan.
  • Giet de boerenkool en aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Schenk de koksroom erbij en stamp het tot een smeuïge stamppot.
  • Meng de kaasblokjes en de appel erdoor en warm nog ± 1 minuut goed door.
  • Serveer de stamppot met de rookworst.