Friese boerenkool met rookworst

      Reacties uitgeschakeld voor Friese boerenkool met rookworst

 

Friese boerenkool met rookworst

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Keuken: Recepten uit Friesland
Porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 450 gr gesneden boerenkool
  • 1 runderrookworst á ± 250 gr
  • 200 gr Friese nagelkaas
  • 2 goudrenetten
  • 100 ml koksroom

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren.
  2. Doe de aardappelen in een grote pan en leg de boerenkool erop.
  3. Voeg een laagje water en wat zout toe en kook het geheel in ± 20 minuten gaar.
  4. Haal de rookworst uit de verpakking en verwarm hem bovenop de boerenkool ± 15 minuten mee.
  5. Snijd de kaas in kleine blokjes.
  6. Schil de appels en rasp ze grof.
  7. Verwarm de koksroom.
  8. Neem de worst uit de pan.
  9. Giet de boerenkool en aardappelen af en stamp ze fijn.
  10. Schenk de koksroom erbij en stamp het tot een smeuïge stamppot.
  11. Meng de kaasblokjes en de appel erdoor en warm nog ± 1 minuut goed door.
  12. Serveer de stamppot met de rookworst.