Friese mosselsoep

      Geen reacties op Friese mosselsoep

 

Print

Friese mosselsoep

Categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken Recepten uit Friesland
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1.5 kgverse mosselen
  • 300 gr bloemig kokende aardappelen
  • 1/2 liter water
  • 75 gram knolselderie
  • 125 gr wortelen
  • 4 sjalot
  • 20 gr roomboter
  • 1/2 liter droge witte wijn
  • 2 eierdooiers
  • 1/8 liter room
  • zout
  • versgmemalen witte peper
  • gemalen saffraan
  • nootmuskaat

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen, snijd ze in dobbelsteentjes en kook ze gaar. Maak
  • de selderie en de wortelen schoon. Snijd de selderie in dobbelsteentjes
  • en de wortelen in schijfjes. Snijd de sjalotjes in ringen en houd de
  • bieslookachtige bladeren achter.
  • Fruit de groenten in de roomboter tot ze glazig zijn.
  • Doe de mosselen in een pan, voeg de wijn erbij en laat het geheel 10 tot
  • 15 minuten koken.
  • Pureer ondertussen de aardappelen met het kooknat en bind met de 2
  • eierdooiers.
  • Klop de slagroom halfvast.
  • Snijd het groen van de sjalotjes in ringetjes.
  • Neem de mosselen uit de schelpen en meng ze met het kooknat onder de
  • aardappelpuree.
  • Breng de soep met zout, peper, saffraan en nootmuskaat op smaak.
  • Roer de room in de soep en garneer met het groen van de sjalotjes.