Friese mosselsoep

      Geen reacties op Friese mosselsoep

 

Friese mosselsoep

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken: Recepten uit Friesland
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1.5 kgverse mosselen
  • 300 gr bloemig kokende aardappelen
  • 1/2 liter water
  • 75 gram knolselderie
  • 125 gr wortelen
  • 4 sjalot
  • 20 gr roomboter
  • 1/2 liter droge witte wijn
  • 2 eierdooiers
  • 1/8 liter room
  • zout
  • versgmemalen witte peper
  • gemalen saffraan
  • nootmuskaat

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in dobbelsteentjes en kook ze gaar. Maak
  2. de selderie en de wortelen schoon. Snijd de selderie in dobbelsteentjes
  3. en de wortelen in schijfjes. Snijd de sjalotjes in ringen en houd de
  4. bieslookachtige bladeren achter.
  5. Fruit de groenten in de roomboter tot ze glazig zijn.
  6. Doe de mosselen in een pan, voeg de wijn erbij en laat het geheel 10 tot
  7. 15 minuten koken.
  8. Pureer ondertussen de aardappelen met het kooknat en bind met de 2
  9. eierdooiers.
  10. Klop de slagroom halfvast.
  11. Snijd het groen van de sjalotjes in ringetjes.
  12. Neem de mosselen uit de schelpen en meng ze met het kooknat onder de
  13. aardappelpuree.
  14. Breng de soep met zout, peper, saffraan en nootmuskaat op smaak.
  15. Roer de room in de soep en garneer met het groen van de sjalotjes.