Frisromige appel-perencrumble

      Reacties uitgeschakeld voor Frisromige appel-perencrumble

Frisromige appel-perencrumble

Oven op 200 °C voorverwarmen. 

Recept categorie Gerecht met fruit
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 100 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 grote appel (bijv. goudreinet)
  • 2 rijpe peren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 eetlepels finesse voor verrijken (potje à 250 ml)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bloem, boter, suiker en een mespunt zout tot een kruimelig deeg mengen (met keukenmachine of mixer). 

  2. Appel en peren schillen, schoonmaken en in stukjes snijden. 

  3. In ovenvaste schaal fruit verdelen. 

  4. Vanillesuiker door Finesse voor Verrijken roeren en over fruit uitsmeren. 

  5. Kruimeldeeg over fruit verdelen en crumble in 30 minuten goudbruin bakken.