Frisromige appel-perencrumble

      Reacties uitgeschakeld voor Frisromige appel-perencrumble

Frisromige appel-perencrumble

Oven op 200 °C voorverwarmen. 
Recept printen
Recept categorie: met fruit
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 100 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 grote appel ((bijv. goudreinet))
  • 2 rijpe peren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 eetlepels finesse voor verrijken (potje à 250 ml)

Hoe maak ik het klaar:

  • Bloem, boter, suiker en een mespunt zout tot een kruimelig deeg mengen (met keukenmachine of mixer). 
  • Appel en peren schillen, schoonmaken en in stukjes snijden. 
  • In ovenvaste schaal fruit verdelen. 
  • Vanillesuiker door Finesse voor Verrijken roeren en over fruit uitsmeren. 
  • Kruimeldeeg over fruit verdelen en crumble in 30 minuten goudbruin bakken.