Fruitfilet met asperges

      Reacties uitgeschakeld voor Fruitfilet met asperges

 

Fruitfilet met asperges

Print
Categorie: Gerecht met fruit, Gerecht met groenten
Keyword: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 4 Alpro® soya Fruitfilets
  • 12 witte asperges
  • 1 kg Opperdoezer ronde aardappelen
  • 150 g lamsoren of zeekraal
  • 2 takjes mint
  • suiker
  • zout
  • Alpro® soya Minarine of andere smeerboter
  • Alpro® soya Bakken & Braden

Bereidingswijze

  • Was de aardappelen en kook ze in zijn geheel in zout water, ca. 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Schil de asperges en verwijder 1cm van het uiteinde.
  • Leg de asperges in een lage, brede pan met koud water zodat ze net onder staan, met 1 theelepel zout, een snufje suiker en een eetlepel Minarine.
  • Bedek het geheel met keukenpapier en breng het aan de kook.
  • Laat het 3 minuten pruttelen en zet dan het vuur uit, maar laat de asperges in het kookvocht zitten om door te garen.
  • Bak de Alpro soya Fruitfilets 4 minuten om en om in een scheut Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Bak de lamsoren 2 minuten in een braadpan.
  • Schil de aardappels, en voeg er 1 eetlepel Minarine, gemengd met de gehakte muntblaadjes, aan toe.
  • Zo ontstaat er vanzelf een heerlijke mint-dressing.
  • Leg eerst de lamsoren op het bord, gevolgd door 3 witte asperges, de aardappelen en de Fruitfilet.