Fruitfilet met asperges

      Reacties uitgeschakeld voor Fruitfilet met asperges

 

Fruitfilet met asperges

Recept categorie Gerecht met fruit, Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 Alpro® soya Fruitfilets
  • 12 witte asperges
  • 1 kg Opperdoezer ronde aardappelen
  • 150 g lamsoren of zeekraal
  • 2 takjes mint
  • suiker
  • zout
  • Alpro® soya Minarine of andere smeerboter
  • Alpro® soya Bakken & Braden

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de aardappelen en kook ze in zijn geheel in zout water, ca. 20 minuten tot ze gaar zijn.
  2. Schil de asperges en verwijder 1cm van het uiteinde.
  3. Leg de asperges in een lage, brede pan met koud water zodat ze net onder staan, met 1 theelepel zout, een snufje suiker en een eetlepel Minarine.
  4. Bedek het geheel met keukenpapier en breng het aan de kook.
  5. Laat het 3 minuten pruttelen en zet dan het vuur uit, maar laat de asperges in het kookvocht zitten om door te garen.
  6. Bak de Alpro soya Fruitfilets 4 minuten om en om in een scheut Alpro® soya Bakken & Braden.
  7. Bak de lamsoren 2 minuten in een braadpan.
  8. Schil de aardappels, en voeg er 1 eetlepel Minarine, gemengd met de gehakte muntblaadjes, aan toe.
  9. Zo ontstaat er vanzelf een heerlijke mint-dressing.
  10. Leg eerst de lamsoren op het bord, gevolgd door 3 witte asperges, de aardappelen en de Fruitfilet.