Fruitfilet met linzen en mosterd crème

      Reacties uitgeschakeld voor Fruitfilet met linzen en mosterd crème

 

Fruitfilet met linzen en mosterd crème

Print
Categorie: Gerecht met fruit, Gerecht met groenten
Keyword: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 4 Alpro® soya Fruitfilets
  • 1 kleine bloemkool
  • 150 g linzen du puy
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 winterpeen
  • 4 takjes tijm
  • 1 pakje Alpro® soya Cuisine light
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 el grove mosterd
  • Alpro® soya Bakken & Braden
  • balsamico azijn
  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Kook de linzen ongeveer 20 minuten in ruim water totdat de linzen ‘al dente’ zijn.
  • Snij ondertussen de uien, knoflook, bleekselderij en winterpeen in blokjes van een halve centimeter.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg hier de uien, knoflook, bleekselderij, winterpeen en verse tijm aan toe.
  • Smoor het in ca. 10 minuten gaar.
  • Doe daarna de uitgelekte linzen bij dit mengsel en breng het op smaak met balsamico azijn en zout en peper.
  • Snij de bloemkool in plakjes van een halve centimeter en bak ze met een beetje olijfolie in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  • Voor de mosterdcrème kook je de Alpro® soya Cuisine samen met de groentebouillon tot een romige crème.
  • Roer er daarna de grove mosterd doorheen en breng het op smaak met peper en zout.
  • Bak de Alpro® soya Fruitfilet 4 minuten aan beide kanten, in een beetje Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Presenteer de Fruitfilets, met de linzen, de bloemkool en de mosterdcrème op 4 voorverwarmde borden.