Fruitige kipcurry

      Reacties uitgeschakeld voor Fruitige kipcurry

Fruitige kipcurry

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 200 gr kip
  • 1 ui
  • 1 kleine wortel
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel gember (snippers)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 theelepels tomatenpuree
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 ananas (schijven)
  • 1/2 klein blikje sperziebonen
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/2 dl ananassap
  • 25 gr rozijnen
  • 50 gr ongezouten cashewnoten

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Schrap de wortel en verdeel hem in reepjes.
  • Verhit de olie en roerbak de stukjes kip 10 minuten.
  • Schep de kipfilet uit de wok en zet ze apart.
  • Roerbak de ui, de wortel en de gember met de geperste knoflook, de tomatenpuree en het kerriepoeder.
  • Giet de ananas af, vang het sap op en snijd de plakken in blokjes.
  • Snijd de afgegoten sperziebonen eventueel iets kleiner.
  • Doe de ananas, de sperziebonen, de kipfilet, de ketjap manis, de rozijnen, de cashewnoten en het ananassap in de wok en roerbak even tot alles goed warm is.