Fruitige kipcurry

      Reacties uitgeschakeld voor Fruitige kipcurry

Fruitige kipcurry

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 200 gr kipfilet
  • 1 ui
  • 1 kleine wortel
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel gember snippers
  • 1 teentje knoflook
  • 3 theelepels tomatenpuree
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 ananas schijven
  • 1/2 klein blikje sperziebonen
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/2 dl ananassap
  • 25 gr rozijnen
  • 50 gr ongezouten cashewnoten

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
  2. Pel en snipper de ui.
  3. Schrap de wortel en verdeel hem in reepjes.
  4. Verhit de olie en roerbak de stukjes kip 10 minuten.
  5. Schep de kipfilet uit de wok en zet ze apart.
  6. Roerbak de ui, de wortel en de gember met de geperste knoflook, de tomatenpuree en het kerriepoeder.

  7. Giet de ananas af, vang het sap op en snijd de plakken in blokjes.
  8. Snijd de afgegoten sperziebonen eventueel iets kleiner.
  9. Doe de ananas, de sperziebonen, de kipfilet, de ketjap manis, de rozijnen, de cashewnoten en het ananassap in de wok en roerbak even tot alles goed warm is.