Fruittaart met Griekse yoghurt

      Geen reacties op Fruittaart met Griekse yoghurt
Fruittaart met Griekse yoghurt

Fruittaart met Griekse yoghurt

Print Pin
Categorie: Gerecht met fruit, Taart
porties: 6
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

Voor het deeg:

  • 200 g patentbloem
  • 100 g suiker
  • ½ theelepel zout
  • 100 gram roomboter
  • 2 eidooiers
  • 2 eetlepels ijskoud water

Voor de vulling:

  • 50 gram noten bijvoorbeeld amandelen, walnoten, hazelnoten
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels vloeibare honing en extra om mee te besprenkelen
  • 500 gram fruit van het seizoen

Extra nodig:

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem boven een kom en voeg de suiker en het zout toe.
  • Meng de in blokjes gesneden boter erdoor.
  • Voeg de eidooiers en het water toe en kneed er met een koele hand het deeg van.
  • Verpak het deeg in huishoudfolie en laat dit minstens 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op Hetelucht plus op 200 °C.
  • Rol het deeg uit tot een ronde deeglap van 28 cm doorsnede.
  • Bekleed de bodem en de randen van de vorm met het deeg.
  • Leg er een royaal vel bakpapier op en verdeel de bindbakvulling erover.
  • Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verwijder de bindbakvulling en bak de bodem in nog eens 10-15 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de bodem in de vorm afkoelen.
  • Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Roer de yoghurt los met de honing en voeg de geroosterde noten toe.
  • Houd eventueel wat apart voor de garnering.
  • Neem de afgekoelde bodem uit de vorm en schep de yoghurt erin.
  • Maak het fruit schoon en snijd het eventueel in kleine stukjes.
  • Leg het fruit op de taart en besprenkel de taart met honing.