Ful Sudani

      Reacties uitgeschakeld voor Ful Sudani

Ful Sudani

Egyptische pinda-bitterkoekjes

Recept categorie Koek, Nagerecht
Keuken: Egyptische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 125 gr ongezouten pinda's
  • 1 eiwit
  • zout
  • 150 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 theelepel amandelessence

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rooster de pinda's onder regelmatig schudden onder de grill goudbruin en hak ze grof.

  3. Klop het eiwit schuimig met een snufje zout en lepel er vervolgens voorzichtig de (vanille)suiker en de amandelessence door.
  4. Voeg de pinda's toe.
  5. Leg bakpapier op een bakplaat en vet het in.
  6. Maak met behulp van een theelepel kleine hoopjes van het pindamengsel op het bakpapier en bak de koekjes in 20-25 minuten goudbruin.