Ful Sudani

      Reacties uitgeschakeld voor Ful Sudani

Ful Sudani

Egyptische pinda-bitterkoekjes
Recept printen
Recept categorie: Koek/ Nagerecht
Land van herkomst: Egypte
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 125 gr ongezouten pinda's
  • 1 ei
  • zout
  • 150 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 theelepel amandelaroma

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rooster de pinda's onder regelmatig schudden onder de grill goudbruin en hak ze grof.
  • Klop het eiwit schuimig met een snufje zout en lepel er vervolgens voorzichtig de (vanille)suiker en de amandelessence door.
  • Voeg de pinda's toe.
  • Leg bakpapier op een bakplaat en vet het in.
  • Maak met behulp van een theelepel kleine hoopjes van het pindamengsel op het bakpapier en bak de koekjes in 20-25 minuten goudbruin.