Gado-gado salade met tempé

      Geen reacties op Gado-gado salade met tempé

 

Gado-gado salade met tempé

Recept categorie Gerecht met groenten, Salades
Keuken: Indische keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 200 gram sperziebonen schoon
  • Kleine spitskool grof gesneden
  • 75 gram taugé
  • 4 eieren
  • ½ rode peper
  • Koriander
  • Pindasaus pikant
  • Seroendeng
  • Kroepoek
  • Rijstolie
  • Ketjap

Hoe maak ik het klaar?

  1. Stoom of blancheer de bloemkoolroosjes, sperziebonen en spitskool beetgaar in 4 minuten op 100 °C en spoel koud.
  2. Stoom of kook de taugé 1 minuut op 100 °C en koel in ijskoud water.
  3. Stoom of kook de eieren 8 minuten op 100 °C.
  4. Maak de groenten licht aan met wat fijngesneden rode peper.
  5. Doe de groenten in een schaal er halveer de gestoomde/gekookte eieren. Bestrooi met wat seroendeng.
  6. Serveer met de pindasaus.
  7. Maak af met de tempé, die kort gebakken moet worden in wat rijstolie met een marinade van ketjap en rode peper.