Gado-gado salade met tempé

      Geen reacties op Gado-gado salade met tempé

 

Gado-gado salade met tempé
Print

Gado-gado salade met tempé

Categorie Gerecht met groenten, Salades
Keuken Indische keuken
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 200 gram sperziebonen schoon
  • Kleine spitskool grof gesneden
  • 75 gram taugé
  • 4 eieren
  • ½ rode peper
  • Koriander
  • Pindasaus pikant
  • Seroendeng
  • Kroepoek
  • Rijstolie
  • Ketjap

Hoe maak ik het klaar:

  • Stoom of blancheer de bloemkoolroosjes, sperziebonen en spitskool beetgaar in 4 minuten op 100 °C en spoel koud.
  • Stoom of kook de taugé 1 minuut op 100 °C en koel in ijskoud water.
  • Stoom of kook de eieren 8 minuten op 100 °C.
  • Maak de groenten licht aan met wat fijngesneden rode peper.
  • Doe de groenten in een schaal er halveer de gestoomde/gekookte eieren. Bestrooi met wat seroendeng.
  • Serveer met de pindasaus.
  • Maak af met de tempé, die kort gebakken moet worden in wat rijstolie met een marinade van ketjap en rode peper.