Galette met courgette en ricotta

      Geen reacties op Galette met courgette en ricotta

 

Galette met courgette en ricotta

Recept categorie Gerecht met groenten, Hartige taart
Extra info Vegetarisch
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Quiche- en taartdeeg
  • 250 g ricotta
  • 100 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 citroen liefs biologisch, rasp de schil
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 el verse tijm fijn gehaktgemalen cayennepeper
  • zout
  • 1 kleine courgette in dunne plakjes
  • 2 el Parmezaans kaas geraspt
  • een ei om te bestrijken
  • olijfolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 220° C boven / onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  2. Meng de ricotta, parmezaan, citroen, knoflook en tijm, zout en cayennepeper.
  3. Rol het deeg uit op de bakplaat en verdeel met het ricotta-mengsel. Laat een rand van ongeveer 5 cm vrij. Beleg met de courgetteplakjes op een waaierachtige manier.
  4. Vouw de deegrand naar binnen over de courgette. Bestrijk de rand met het ei en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
  5. Bak onderin de oven gedurende 35-40 min. en besprenkel met olijfolie vlak voor het serveren.

Tips / Opmerkingen

Galette met courgette en ricotta

Je kunt het ricotta-mengsel op smaak brengen met gedroogde tomaten en gehakte olijven. Kort geroosterde aubergineplakjes zijn ook geschikt voor deze galette.