Galette met geroosterde ratatouille

      Geen reacties op Galette met geroosterde ratatouille

 

Galette met geroosterde ratatouille

Recept printen
Recept categorie: Hartige taart/ Pizza
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven op 220°C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  • Snijd de aubergine, courgette, ui en paprika’s in stukken van ongeveer 2 cm.
  • Leg de groenten samen met de knoflook op een bakplaat.
  • Bestrooi deze met Provençaalse kruiden, zout en peper en besprenkel met olijfolie.
  • Meng alles goed en bak het in de oven gedurende 25 min. tot alles gaar is en bruine randjes heeft.
  • Roer het tussendoor eenmaal om.
  • Leg de tomaatjes op de geroosterde groenten.
  • Zet de bakplaat nog 10 min. terug in de oven.
  • Haal daarna de bakplaat uit de oven en laat de ratatouille afkoelen tot kamertemperatuur in ongeveer 15 min.
  • Scheur, snijd of knip de basilicum in stukjes en meng het met de afgekoelde ratatouille, proef of er nog extra zout bij moet.
  • Rol het bladerdeeg uit en laat het op het bijbehorend bakpapier liggen.
  • Zet ondertussen de oven weer aan op 220°C boven-/onderwarmte.
  • Leg de afgekoelde ratatouille op het bladerdeeg en laat een rand van 5 cm rondom vrij.
  • Leg de blokjes feta op de ratatouille en strooi een beetje peper erover.
  • Vouw de randen over de ratatouille en strooi er eventueel een beetje van de Provençaalse kruiden op.
  • Maak hiervoor de deegrand een beetje nat met water, zodat de kruiden blijven plakken.
  • Bak de galette 25-30 min. in de oven tot hij mooi goudbruin en krokant is.
  • Strooi in de laatste 10 min. van de baktijd de pijnboompitten over de galette, zodat ze nog kort kunnen meebakken.

Tips / Opmerking

Maak het gerecht vegan door de feta te vervangen door olijven.