Gamba’s met San Daniele ham

      Geen reacties op Gamba’s met San Daniele ham

 

Gamba’s met San Daniele ham

Gamba’s met San Daniele ham

Recept printen Pin
Recept categorie: met vis/ Voorgerecht
Porties: 12 hapjes
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

Voor de Ajo y perejil (pureetje):

  • 1 bosje peterselie (zonder de harde stelen)
  • 4 tenen knoflook
  • 100 ml olijfolie (extra vergine)

Voor de Gamba’s con jamon di San Daniele (gamba's met San Daniele ham):

  • 12 gamba’s
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • 2 citroen
  • 12 plakken San Daniele

Hoe maak ik het klaar:

  • Meng de ingrediënten voor de Ajo y perejil in de keukenmachine tot een puree.
  • Pel de gamba’s, laat kop en staart zitten en verwijder het darmkanaal.
  • Stoom ze 2 minuten op 85 °C.
  • Doe ze in een schaal met de olijfolie, vier eetlepels van de puree en een beetje zeezout.
  • Rijg de gamba’s aan stokjes en rol de ham eromheen.
  • Grill ze op de barbecue, in de oven of in een grillpan voor twee á 3 minuutjes.
  • Besprenkel ze tijdens het grillen met citroensap.
  • Verwijder - indien gewenst - de kop van de gamba's.