Gamba’s onder een dakje van aardappel

      Reacties uitgeschakeld voor Gamba’s onder een dakje van aardappel

Gamba's onder een dakje van aardappel

Recept printen
Recept categorie: met vis
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 250 gram aardappel
  • 1 rode ui (in reepjes)
  • naaldjes van 1 takje rozemarijn
  • 50 gram belegen kaas
  • 4-5 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • 250 gram haricot verts of dunne sperzieboontjes
  • 2 sjalotten (in reepjes)
  • 20 rauwe gamba's met staart
  • ½ bosje kervel
  • 1 citroen (in vieren)

voor de saffraansaus:

  • 1 theelepel saffraandraadjes
  • 1 dl visfond
  • 1 dl slagroom
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels Nilly Prat (droge vermouth)
  • aardappelzetmeel

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Rasp de aardappels met schil in heel dunne reepjes.
  • Meng de ui, rozemarijn, kaas en 1 eetlepel olie erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het aardappelmengsel over een bakplaat tot een laag van ca. ½ cm dik.
  • Bak dit midden in de oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin.
  • Snij het in mooie vierkantjes.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie en roerbak de boontjes en sjalotte in 7 - 8 minuten beetgaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Week de saffraandraadjes ca. 2 minuten in 1 eetlepel heet water.
  • Breng de visfond, slagroom, saffraan, knflook en Noilly Prat aan de kook.
  • Laat dit al roerend inkoken. 
  • Bind de saus indien nodig met aardappelmeel.
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Bestrijk de gamba's met olijfolie.
  • Grill de gamba's ca. 5 minuten op de grillplaat.
  • Keer ze halverwege.
  • Leg nu in diepe borden een schepje groentemengsel, daarop per bord 5 gamba's en daarop een vierkantje aardappelkoek.
  • Sprenkel de saffraansaus eromheen.
  • Garneer met een toefje kervel en een partje citroen.