Gamba’s Pil-pil

      Reacties uitgeschakeld voor Gamba’s Pil-pil

 

Gamba's Pil-pil

Gamba's Pil-pil

Recept printen Pin
Recept categorie: Zeevruchten
Porties: 2
Van wie is dit recept: Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in:

Materialen:

  • Aardewerken bakjes
  • sudderplaatjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Dep de garnalen of mosselen droog.
  • Snijd de knoflook in schijfjes.
  • Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd daarna de peper in kleine ringetjes.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Verwarm de olijfolie met de boter in een steelpan op halfhoog vuur.
  • Als de boter gesmolten is, voeg de knoflook, Spaanse peper, zeezout en pil-pil kruiden toe.
  • Breng het aan de kook en laat een paar minuten doorkoken.
  • Verwarm de aardewerken bakjes op de sudderplaatjes en schenk wat olie in de bakjes (ongeveer 1 cm).
  • Als de olie kookt, voeg de gamba's of mosselen toe. Na een paar minuten omdraaien zodat de andere kant ook gekookt wordt.
  • Voeg desnoods nog iets zeezout of pil-pil kruiden toe.
  • Strooi gehakte peterselie over de schaaltjes.
  • Serveer de bakjes terwijl de olie nog kookt en pruttelt.
  • Serveer met ciabatta of pide. Heerlijk om te dippen in de olie!

Tips / Opmerking

Deze olie smaakt het lekkerste als je 'm een week van tevoren maakt: de kruiden en zout zijn dan lekker in de olie getrokken. De olie kun je prima een paar weken in een afgesloten pot in de koelkast bewaren.