Garithes me feta

      Reacties uitgeschakeld voor Garithes me feta
helaas heeft dit recept nog geen foto
Print

Garithes me feta

(Gebakken garnalen met feta)
Categorie Gerecht met vis, Zeevruchten
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel de uien en snijd ze in plakken.
  • Schenk kokend water op de tomaten, laat ze even staan en spoel ze dan met koud water af.
  • Pel de tomaten en de knoflook.
  • Hak de tomaten grof en pers de knoflook of snijd ze heel fijn.
  • Was enkele takjes peterselie en snijd ze fijn.
  • Verhit de olie in de braadpan en bak de ui hierin op middelhoge stand lichtbruin.
  • Voeg dan de tomaten, de knoflook, de peterselie, peper en zout toe en roer alles goed door elkaar.
  • Leg de deksel op de pan en laat het groentemengsel 1 uur zachtjes pruttelen.
  • Roer van tijd tot tijd.
  • Verwarm de oven op 220°C en beboter een ovenschaal.
  • Was de garnalen, doe ze in de schaal en schep er het tomatenmengsel over.
  • Verkruimel de kaas boven de saus en zet de schaal 10-15 minuten in het midden van de oven tot de garnalen gaar zijn en de kaas is gesmolten.
  • Was een takje peterselie, breek het steeltje eraf en garneer de schotel met het toefje peterselie.