Garithes me feta

      Reacties uitgeschakeld voor Garithes me feta

Garithes me feta

(Gebakken garnalen met feta)
Recept categorie Gerecht met vis, Zeevruchten
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel de uien en snijd ze in plakken.
  2. Schenk kokend water op de tomaten, laat ze even staan en spoel ze dan met koud water af.

  3. Pel de tomaten en de knoflook.
  4. Hak de tomaten grof en pers de knoflook of snijd ze heel fijn.
  5. Was enkele takjes peterselie en snijd ze fijn.
  6. Verhit de olie in de braadpan en bak de ui hierin op middelhoge stand lichtbruin.

  7. Voeg dan de tomaten, de knoflook, de peterselie, peper en zout toe en roer alles goed door elkaar.

  8. Leg de deksel op de pan en laat het groentemengsel 1 uur zachtjes pruttelen.
  9. Roer van tijd tot tijd.
  10. Verwarm de oven op 220°C en beboter een ovenschaal.
  11. Was de garnalen, doe ze in de schaal en schep er het tomatenmengsel over.
  12. Verkruimel de kaas boven de saus en zet de schaal 10-15 minuten in het midden van de oven tot de garnalen gaar zijn en de kaas is gesmolten.

  13. Was een takje peterselie, breek het steeltje eraf en garneer de schotel met het toefje peterselie.