Garnaalsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Garnaalsoep

Garnaalsoep

Oostende)

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr visafval
  • 500 gr ongepelde garnalen
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 dl blond bier
  • 50 gr boter
  • 2 eetlepels bloem
  • peper zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak eerst de basis van de soep.
  2. Dompel het visafval in 1 liter koud water en kruid lichtjes met peper en zout.
  3. Pel de garnalen.
  4. Voeg, als het water kookt, de in kleine stukjes gesneden prei en wortel en de pellen van de garnalen toe.

  5. Houd de temperatuur 1 uur constant tegen het kookpunt.
  6. Schep de boter in een pannetje en maak de helft van de garnalen fijn, liefst in een houten vijzel, zodat een soort roze pasta ontstaat.

  7. Om dit gemakkelijker te maken, voegt u steeds een beetje visbouillon toe.
  8. Zet het vuur laag.
  9. Giet onder voortdurend roeren het bier bij de garnalenpasta en laat nog enkele minuten koken om een smeuïg geheel te krijgen.

  10. Voeg dan de rest van de garnalen toe en haal de pan van het vuur.
  11. Zeef de bouillon en druk de ingrediënten goed uit.Giet de inhoud van het kleine pannetje in de nog lauwe ketel van de bouillon.
  12. Giet die er langzaam bij en blijf met een houten lepel roeren.
  13. Controleer of er nog kruiden bij moeten.
  14. Dien de soep zeer warm op.

Tips / Opmerkingen

Als u per se tomatenpuree (1 eetlepel) en room (50 gr) wilt gebruiken, moet u die toevoegen voor de rest van de garnalen.

De soep heeft dan een mooie,helderroze tint, maar de typische smaak verzwakt.