Garnaalsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Garnaalsoep
Print

Garnaalsoep

Oostende)
Categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken Belgische keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr visafval
  • 500 gr ongepelde garnalen
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 dl blond bier
  • 50 gr boter
  • 2 eetlepels bloem
  • peper zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak eerst de basis van de soep.
  • Dompel het visafval in 1 liter koud water en kruid lichtjes met peper en zout.
  • Pel de garnalen.
  • Voeg, als het water kookt, de in kleine stukjes gesneden prei en wortel en de pellen van de garnalen toe.
  • Houd de temperatuur 1 uur constant tegen het kookpunt.
  • Schep de boter in een pannetje en maak de helft van de garnalen fijn, liefst in een houten vijzel, zodat een soort roze pasta ontstaat.
  • Om dit gemakkelijker te maken, voegt u steeds een beetje visbouillon toe.
  • Zet het vuur laag.
  • Giet onder voortdurend roeren het bier bij de garnalenpasta en laat nog enkele minuten koken om een smeuïg geheel te krijgen.
  • Voeg dan de rest van de garnalen toe en haal de pan van het vuur.
  • Zeef de bouillon en druk de ingrediënten goed uit.Giet de inhoud van het kleine pannetje in de nog lauwe ketel van de bouillon.
  • Giet die er langzaam bij en blijf met een houten lepel roeren.
  • Controleer of er nog kruiden bij moeten.
  • Dien de soep zeer warm op.

Tips / Opmerkingen

Als u per se tomatenpuree (1 eetlepel) en room (50 gr) wilt gebruiken, moet u die toevoegen voor de rest van de garnalen.
De soep heeft dan een mooie,helderroze tint, maar de typische smaak verzwakt.