Garnalen over witte rijst

      Reacties uitgeschakeld voor Garnalen over witte rijst

Garnalen over witte rijst

Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 175 gram wilde rijst
  • 500 gram garnalen gepeld
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 125 gram kerstomaatjes door midden
  • gehakte peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

  2. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

  3. Meng alles goed door elkaar.

  4. Zet de kom weg.

  5. Verwarm de olie in een koekenpan.

  6. Voeg de garnalen toe en bak ze ca. 30 seonden op een matig vuur.

  7. Schep de garnalen om en roerbak ze nogmaals 45 seconden tot ze ondoorzichtig zijn.

  8. Neem de pan van het vuur en schep de garnalen op de rijst.

  9. Verdeel over 4 borden.

Tips / Opmerkingen

Serveertip: server met rucolasalade met 2 eetlepels basilicum vinaigrette of kant en klare dressing met weinig suiker