Garnalen over witte rijst

      Reacties uitgeschakeld voor Garnalen over witte rijst

Garnalen over witte rijst

Recept printen
Recept categorie: met rijst/ met vis
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 175 gram rijst
  • 500 gram garnalen (gepeld)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 1 teentje knoflook (gehakt)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 125 gram tomaat (door midden)
  • peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Zet de kom weg.
  • Verwarm de olie in een koekenpan.
  • Voeg de garnalen toe en bak ze ca. 30 seonden op een matig vuur.
  • Schep de garnalen om en roerbak ze nogmaals 45 seconden tot ze ondoorzichtig zijn.
  • Neem de pan van het vuur en schep de garnalen op de rijst.
  • Verdeel over 4 borden.

Tips / Opmerking

Serveertip: server met rucolasalade met 2 eetlepels basilicum vinaigrette of kant en klare dressing met weinig suiker