Garnalen Saganaki

      Reacties uitgeschakeld voor Garnalen Saganaki

Garnalen Saganaki

Recept categorie Voorgerecht, Zeevruchten
Keuken: Griekse keuken
Porties 6
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 kilo grote garnalen
  • 250 gram feta
  • 1 kopje olijfolie
  • 4 rijpe tomaten of 1 blik
  • 1 grote ui gehakt
  • 1 groene peper fijn gehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 kopje peterselie
  • zout en peper
  • snufje suiker
  • 1 klein glas droge witte wijn
  • Tijm
  • Oregano

Hoe maak ik het klaar?

  1. Tomaten pellen en pureren.
  2. Olie verhittenin koekepan, uien en knoflook fruiten.
  3. Dan wijn, suiker, zout,peper,oregano, tijm en tomaten toevoegen.
  4. Aan de kook brengen.
  5. Garnalen in een ovenschaal en de wat ingedikte saus eroverheen, peterselie erover en een uurtje in de oven bij matige temperatuur.
  6. Vlak voor serveren de in stukjes gebroken feta erdoor roeren.
  7. Dit recept kan ook in 20 minuten in de koekepan gemaakt worden.