Garnalen salade met haricots verts

      Reacties uitgeschakeld voor Garnalen salade met haricots verts

 

Garnalen salade met haricots verts

Recept categorie Zeevruchten
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 grote citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel suiker
  • zout
  • peper
  • 150 gram grote garnalen
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • 100 gram haricots verts
  • ½ kleine rode paprika
  • ¼ komkommer
  • 1 zakje gemengde frisse sla

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pers de citroen uit.

  2. Snijdt de teentjes knoflook in dunne plakjes.

  3. Verhit 2 el olie en fruit hierin de plakjes knoflook zachtjes.

  4. Klop het citroensap, suiker, zout, peper, garnalen en de dille erdoor.

  5. Laat de garnalen ca. 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.

  6. Kook de haricots verts in ruim water met zout in ca. 2 min beetgaar.

  7. Spoel ze onder koud water af en laat uitlekken. 

  8. Maak de paprika schoon en snijd hem in flinterdunne reepjes.

  9. Snijdt de komkommer in blokjes.

  10. Verdeel de frisee over 4 borden.

  11. Verdeel de haricots verts, garnalen, paprika en komkommer erover.