Garnalen salade met haricots verts

      Reacties uitgeschakeld voor Garnalen salade met haricots verts

 

Garnalen salade met haricots verts

Print
Categorie: Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 1 grote citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel suiker
  • zout
  • peper
  • 150 gram grote garnalen
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • 100 gram haricots verts
  • ½ kleine rode paprika
  • ¼ komkommer
  • 1 zakje gemengde frisse sla

Bereidingswijze

  • Pers de citroen uit.
  • Snijdt de teentjes knoflook in dunne plakjes.
  • Verhit 2 el olie en fruit hierin de plakjes knoflook zachtjes.
  • Klop het citroensap, suiker, zout, peper, garnalen en de dille erdoor.
  • Laat de garnalen ca. 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  • Kook de haricots verts in ruim water met zout in ca. 2 min beetgaar.
  • Spoel ze onder koud water af en laat uitlekken. 
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in flinterdunne reepjes.
  • Snijdt de komkommer in blokjes.
  • Verdeel de frisee over 4 borden.
  • Verdeel de haricots verts, garnalen, paprika en komkommer erover.