Garnalen-tomaatspiesjes

      Reacties uitgeschakeld voor Garnalen-tomaatspiesjes

Garnalen-tomaatspiesjes

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ Voorgerecht/ Zeevruchten
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 3 eetlepels arachideolie
  • 1 theelepel chili-olie
  • 1 mespunt basterdsuiker
  • 1 mespunt cayennepeper
  • peper
  • 24 grote garnalen
  • 1 paprika
  • 18 tomaat

Hoe maak ik het klaar:

  • Klop de olie met de chili-olie, de suiker, de cayennepeper en de peper door elkaar.
  • Maak de garnalen schoon, maar laat de staartjes eraan zitten.
  • Snijd de paprika in 24 stukjes.
  • Prik om en om 1 kerstomaatje, 1 garnaal, 2 stukjes paprika en 1 garnaal aan een satéprikker of metalen spies.
  • Maak zo 12 spiesen, bestrijk ze met olie en rooster ze op het grillrooster in ± 4 minuten rondom goudbruin en gaar.