Garnalen-tomaatspiesjes

      Reacties uitgeschakeld voor Garnalen-tomaatspiesjes

Garnalen-tomaatspiesjes

Recept categorie Barbeque, Voorgerecht, Zeevruchten
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 3 eetlepels arachideolie
  • 1 theelepel chili-olie
  • 1 mespunt bruine basterdsuiker
  • 1 mespunt cayennepeper
  • versgemalen peper
  • 24 grote Chinese garnalen
  • 1 groene paprika
  • 18 kerstomaatjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Klop de olie met de chili-olie, de suiker, de cayennepeper en de peper door elkaar.
  2. Maak de garnalen schoon, maar laat de staartjes eraan zitten.
  3. Snijd de paprika in 24 stukjes.
  4. Prik om en om 1 kerstomaatje, 1 garnaal, 2 stukjes paprika en 1 garnaal aan een satéprikker of metalen spies.
  5. Maak zo 12 spiesen, bestrijk ze met olie en rooster ze op het grillrooster in ± 4 minuten rondom goudbruin en gaar.