Garnalencocktail

      Reacties uitgeschakeld voor Garnalencocktail

 

Garnalencocktail

Print
Categorie: Gerecht met vis, Voorgerecht
porties: 1
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 2 eetlepels garnalen
  • 1/2 grapefruit
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel sherry madeira of cognac
  • citroensap
  • kruiden

Bereidingswijze

  • Versier de rand van het glas door het eerst in eiwit en daarna in paprikapoeder te dopen en leg onderin het glas een blaadje sla.
  • Schik de garnalen en de ontvelde in stukjes gesneden partjes grapefruit naast elkaar in het glas.
  • Maak het sausje door de mayonaise, tomatenketchup, sherry, madeira of cognac met kruiden en citroensap glad te roeren en verdeel dit over het glas.
  • Garneer met een takje peterselie en/of paprikapoeder.