Garnalensoep 2

      Reacties uitgeschakeld voor Garnalensoep 2

 

Garnalensoep 2

Recept printen
Recept categorie: Soepen/ Zeevruchten
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 3 cm verse gember
  • 1 1/2 eetlepel olie
  • 1 grote fijngesneden ui
  • 1 fijngesneden groene peper (zaadjes verwijderd)
  • 100 gr kleine oesterzwammen
  • 1 3/4 liter kippenbouillon (van tablet)
  • 2 stengels sereh (citroengras, toko of 1 stukje citroenschil)
  • 1 1/2 eetlepel wijnazijn
  • 2 zakjes waterkers (á 75 gr, steeltjes verwijderd, blad grof gesneden)
  • 350 gr gepelde grote gekookte garnalen
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de gember met een dunschiller en snijd hem fijn.
  • Verhit in een pan de olie.
  • Bak de ui, peper en gember ± 5 minuten al omscheppend.
  • Bak de oesterzwammen ± 2 minuten mee.
  • Voeg de bouillon, sereh en azijn toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat 10-12 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de waterkers en de garnalen aan soep toe en kook ze ± 2 minuten zachtjes mee.
  • Verwijder de sereh en breng de soep op smaak met zout en peper.