Garnalensoep 2

      Reacties uitgeschakeld voor Garnalensoep 2

 

Garnalensoep 2

Recept categorie Soepen, Zeevruchten
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 3 cm verse gemberwortel
  • 1 1/2 eetlepel olie
  • 1 grote fijngesneden ui
  • 1 fijngesneden groene peper zaadjes verwijderd
  • 100 gr kleine oesterzwammen
  • 1 3/4 liter kippenbouillon van tablet
  • 2 stengels sereh citroengras, toko of 1 stukje citroenschil
  • 1 1/2 eetlepel wijnazijn
  • 2 zakjes waterkers á 75 gr, steeltjes verwijderd, blad grof gesneden
  • 350 gr gepelde grote gekookte garnalen
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de gember met een dunschiller en snijd hem fijn.
  2. Verhit in een pan de olie.
  3. Bak de ui, peper en gember ± 5 minuten al omscheppend.
  4. Bak de oesterzwammen ± 2 minuten mee.
  5. Voeg de bouillon, sereh en azijn toe.
  6. Breng de soep aan de kook en laat 10-12 minuten zachtjes koken.
  7. Voeg de waterkers en de garnalen aan soep toe en kook ze ± 2 minuten zachtjes mee.
  8. Verwijder de sereh en breng de soep op smaak met zout en peper.