Garnalensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Garnalensoep

 

Garnalensoep

Recept categorie Soepen, Zeevruchten
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/2 eetlepel olie
  • 1 grote ui
  • 1 groene peper
  • een stukje verse gemberwortel van 3 cm
  • 100 grkliene oesterzwammen
  • 1 3/4 liter kippenbouillon van tablet
  • 2 stengels citroengras of 1 citroenschilletje
  • 1 1/2 eetlepel wijnazijn
  • 150 gr waterkers
  • 500 gr grote gepelde gekookte garnalen
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel de ui en snijd hem fijn.
  2. Halveer de groene peper, verwijder de zaadlijst en hak hem fijn.
  3. Schil de gember en hak hem fijn.
  4. Verhit in een pan de olie en bak de ui, peper en gember ± 5 minuten al omscheppend.
  5. Bak de oesterzwammen ± 2 minuten mee.
  6. Voeg de bouillon, het citroengras en de azijn toe.
  7. Breng de soep aan de kook en laat ± 11 minuten zachtjes koken.
  8. Verwijder intussen de steeltjes van de waterkers en snijd het blad grof.
  9. Voeg de waterkers en de garnalen aan de soep toe en kook ze ± 2 minuten zachtjes mee.

  10. Verwijder het citroengras en breng de soep op smaak met zout en peper.