Garnalensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Garnalensoep

 

Garnalensoep

Print
Categorie: Soepen, Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 1/2 eetlepel olie
  • 1 grote ui
  • 1 groene peper
  • een stukje verse gemberwortel van 3 cm
  • 100 grkliene oesterzwammen
  • 1 3/4 liter kippenbouillon van tablet
  • 2 stengels citroengras of 1 citroenschilletje
  • 1 1/2 eetlepel wijnazijn
  • 150 gr waterkers
  • 500 gr grote gepelde gekookte garnalen
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Pel de ui en snijd hem fijn.
  • Halveer de groene peper, verwijder de zaadlijst en hak hem fijn.
  • Schil de gember en hak hem fijn.
  • Verhit in een pan de olie en bak de ui, peper en gember ± 5 minuten al omscheppend.
  • Bak de oesterzwammen ± 2 minuten mee.
  • Voeg de bouillon, het citroengras en de azijn toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat ± 11 minuten zachtjes koken.
  • Verwijder intussen de steeltjes van de waterkers en snijd het blad grof.
  • Voeg de waterkers en de garnalen aan de soep toe en kook ze ± 2 minuten zachtjes mee.
  • Verwijder het citroengras en breng de soep op smaak met zout en peper.