Gazpacho 5

      Reacties uitgeschakeld voor Gazpacho 5

Gazpacho 5

Recept categorie Soepen
Keuken: Spaanse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 1/2 dl tomatensap
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 komkommer
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 700 gr tomaten
  • 3/4 dl olijfolie
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • zout peper
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 theelepel basilicum

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de komkommer en snijd hem in stukjes.
  2. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika's en snijd de paprika's in stukjes.
  3. Pel de ui en snijd hem in stukjes.
  4. Blancheer de tomaten, ontvel ze, verwijder de zaden en snijd ze in stukjes.
  5. Hak de kruiden fijn.
  6. Pel de teentjes knoflook, persze uit en doe er een beetje zout bij.
  7. Pureer alle ingrediënten in een mengbeker en voeg het tomatensap toe (neem wat meer als de soep te dik is).

  8. Zet de soep een paar uur in de koelkast.
  9. Roer voor het serveren goed door.
  10. Als u er schaaltjes met extra ingrediënten zoals in stukjes gesneden olijven, stukjes komkommer en hardgekookte eieren bij geeft, heeft u een volledige maaltijd.

  11. Als het gerecht als voorgerecht dient, geef dan niet te grote porties, want de soep is erg machtig.