Ge­rook­te zalm­bon­bon

      Geen reacties op Ge­rook­te zalm­bon­bon

 

Gerookte zalmbobbon
Print

Ge­rook­te zalm­bon­bon

De zalm krijgt een verfrissende oppepper van appel, radijs en yoghurt: lekker!
Categorie Gerecht met vis, Koude Hapjes
Keyword Glutenvrij, Kerst
Voorbereidingstijd 15 minuten
porties 4
Calorieën 220kcal

Wat gaat er in:

  • 12½ g bieslook
  • ½ appel friszoete bijv. elstar
  • 150 g rauwkostmix radijs
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 200 g gerookte zalm
  • 40 g rucola
  • 1 el olijfolie frisse citroen

Hoe maak ik het klaar:

Keukenspullen

  • 4 kopjes of kommetjes Ø 8 cm, hoogte 4 cm
    vershoudfolie

Aan de slag

  • Snijd de bieslook fijn en houd ¼ achter. Rasp de appel met schil. Meng de bieslook, appel, rauwkost, yoghurt en mayonaise door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Leg een een stuk vershoudfolie in elk kopje. Verdeel de plakjes zalm over de kopjes. Zorg ervoor dat de onderkant en zijkanten goed bedekt zijn. Verdeel de rauwkost erover. Vouw de randen over de vulling zodat de vulling bedekt is. Vouw de folie erover en draai als een toffee strak dicht. Bewaar de zalm bonbon in de vershoudfolie tot het serveren in de koelkast.
  • Verdeel de rucola over de borden en besprenkel met de olie. Leg de zalmbonbons erop en garneer met de rest van de bieslook.

Tips / Opmerkingen

Bereidingstip: Je kunt dit gerecht t/m stap 2 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Nutrition

Calorieën: 220kcal