Gebakken asperges met bosuitjes en amandelen

      Reacties uitgeschakeld voor Gebakken asperges met bosuitjes en amandelen

 

Gebakken asperges met bosuitjes en amandelen

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 6 asperges
  • 6 bosuitjes
  • 25 gr boter
  • 2 eetlepels slaolie
  • 25 gr geschaafde amandelen
  • zout peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de asperges en snijd ze schuin in zeer dunne plakjes van ± cm.
  2. Snijd de bosuitjes in stukjes van 3 cm.
  3. Verhit de boter met de olie en bak de asperges hierin met de bosuitjes op hoog vuur omscheppend 4 minuten.

  4. Voeg de geschaafde amandelen toe en bak ze mee tot ze goudbruin zijn.
  5. Breng op smaak met zout en peper.