Gebakken asperges met sesamzaad

      Reacties uitgeschakeld voor Gebakken asperges met sesamzaad

 

Gebakken asperges met sesamzaad

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 24 groene asperges ± 750 gr
  • 2 eetlepels boter
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels sesamzaad

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de asperges schoon door de bruine schubben eraf te schrappen (groene asperges worden niet geschild).

  2. Breek 2 cm van de onderkant af en snijd de rest van de asperges diagonaal in ± 5 cm lange stukjes.

  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de asperges onder voortdurend omscheppen in 1 minuut beetgaar.

  4. Strooi de suiker erover en bak onder voortdurend roeren nog 30 seconden.
  5. Giet de sojasaus erover en stoof nog ± 30 seconden.
  6. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan