Gebakken kabeljauw op z’n Grieks

      Reacties uitgeschakeld voor Gebakken kabeljauw op z’n Grieks

Gebakken kabeljauw op z'n Grieks

Recept printen
Recept categorie: met vis
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 kabeljauwfilets ( á ± 150 gr)
  • 2 grote courgettes
  • zout
  • peper
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaat
  • 100 gr Feta
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 dl witte wijn
  • 2 eetlepels bloem

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de courgettes in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes.
  • Bestrooi de stukjes courgette met 1 eetlepel zout en laat ze 15 minuten staan.
  • Spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Snijd de tomaten in stukjes.
  • Hak de fetakaas fijn.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak de gesnipperde ui met de stukjes courgette hierin al omscheppend op hoog vuur 5 minuten.
  • Voeg de knoflook en de stukjes tomaat toe en bak ze 1 minuut mee.
  • Roer de fetakaas, 1 theelepel tijm, een snuifje peper en de witte wijn door de groenten en laat ze op laag vuur in ± 12 minuten gaar worden.
  • Spoel intussen de kabeljauwfilets onder de koude kraan af en dep ze droog.
  • Meng de bloem met 1 theelepel tijm, een snuifje zout en een snuifje peper.
  • Wentel de kabeljauw door de bloem.
  • Verhit de rest van de olie in een diepe pan met een dikke bodem en bak de vis hierin in ± 8 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) aan beide kanten bruin en gaar.
  • Schep het groentemengsel op een warme schaal en leg de vis erop.

Tips / Opmerking

Lekker met macaroni.