Gebakken kabeljauw op z’n Grieks

      Reacties uitgeschakeld voor Gebakken kabeljauw op z’n Grieks

Gebakken kabeljauw op z'n Grieks

Recept categorie Gerecht met vis
Keuken: Griekse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 kabeljauwfilets á ± 150 gr
  • 2 grote courgettes
  • zout
  • peper
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 vleestomaten
  • 100 gr fetakaas
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 dl witte wijn
  • 2 eetlepels bloem

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes.
  2. Bestrooi de stukjes courgette met 1 eetlepel zout en laat ze 15 minuten staan.
  3. Spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken.
  4. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  5. Snijd de tomaten in stukjes.
  6. Hak de fetakaas fijn.
  7. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak de gesnipperde ui met de stukjes courgette hierin al omscheppend op hoog vuur 5 minuten.

  8. Voeg de knoflook en de stukjes tomaat toe en bak ze 1 minuut mee.
  9. Roer de fetakaas, 1 theelepel tijm, een snuifje peper en de witte wijn door de groenten en laat ze op laag vuur in ± 12 minuten gaar worden.

  10. Spoel intussen de kabeljauwfilets onder de koude kraan af en dep ze droog.
  11. Meng de bloem met 1 theelepel tijm, een snuifje zout en een snuifje peper.
  12. Wentel de kabeljauw door de bloem.
  13. Verhit de rest van de olie in een diepe pan met een dikke bodem en bak de vis hierin in ± 8 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) aan beide kanten bruin en gaar.

  14. Schep het groentemengsel op een warme schaal en leg de vis erop.

Tips / Opmerkingen

Lekker met macaroni.