Gebakken kweepeer in vanillesaus

      Reacties uitgeschakeld voor Gebakken kweepeer in vanillesaus

Gebakken kweepeer in vanillesaus

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 8 kleine kweeperen
  • 50 g honing
  • 40 g boter
  • ½ citroen geraspte schil van
  • Voor de saus:
  • 500 ml melk
  • 2 el maizena aardappelmeel of arrowroot
  • 2 el suiker
  • 2 eigeel
  • 1 vanillepeul

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de kweeperen en wrijf ze droog.
  2. Verwijder het klokhuis met een appelboor.
  3. Snij de kweeperen een paar keer in.
  4. Zet elke kweepeer op een stuk aluminiumfolie en bestrijk ze met honing.
  5. Meng de honing, citroenschil en boter en vul hiermee de kweeperen.
  6. Vouw de folie luchtig om de kweeperen en zet ze 60 min in de oven bij 160 C.
  7. Ondertussen 3 el melk mengen met de maizena, suiker en eigeel.
  8. Verwarm langzaam de rest van de melk met het merg uit de vanillepeul en de opengesneden peul.
  9. Haal de melk van het vuur als die kookt en giet langzaam, al roerend het maismeelmengsel erdoor.
  10. Laat de saus afkoelen.
  11. Serveer de kweeperen met de saus.

Tips / Opmerkingen

In plaats van de vanillepeul kan je ook vanillesuiker gebruiken, gebruik dan wat minder suiker.