Gebakken kweepeer in vanillesaus

      Reacties uitgeschakeld voor Gebakken kweepeer in vanillesaus

Gebakken kweepeer in vanillesaus

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 8 kleine kweeperen
  • 50 g honing
  • 40 g boter
  • ½ citroen (geraspte schil van)
  • Voor de saus:
  • 500 ml melk
  • 2 el maizena (aardappelmeel of arrowroot)
  • 2 el suiker
  • 2 ei
  • 1 vanillepeul

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de kweeperen en wrijf ze droog.
  • Verwijder het klokhuis met een appelboor.
  • Snij de kweeperen een paar keer in.
  • Zet elke kweepeer op een stuk aluminiumfolie en bestrijk ze met honing.
  • Meng de honing, citroenschil en boter en vul hiermee de kweeperen.
  • Vouw de folie luchtig om de kweeperen en zet ze 60 min in de oven bij 160 C.
  • Ondertussen 3 el melk mengen met de maizena, suiker en eigeel.
  • Verwarm langzaam de rest van de melk met het merg uit de vanillepeul en de opengesneden peul.
  • Haal de melk van het vuur als die kookt en giet langzaam, al roerend het maismeelmengsel erdoor.
  • Laat de saus afkoelen.
  • Serveer de kweeperen met de saus.

Tips / Opmerking

In plaats van de vanillepeul kan je ook vanillesuiker gebruiken, gebruik dan wat minder suiker.