Gebakken rijst met garnalen

      Geen reacties op Gebakken rijst met garnalen

 

Gebakken rijst met garnalen

Gebakken rijst met garnalen

Recept printen Pin
Recept categorie: met rijst/ met vis
Land van herkomst: Azié
Porties: 4
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 200 gr rijst
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook (gehakt)
  • 1 chilipeper
  • 150 gr wortel (brunoise gesneden)
  • 12 groene aspergetips (gesneden)
  • 8 bosuien (fijngesneden)
  • 150 gr tofu
  • 150 gr taugé
  • Koriander
  • 4 ei
  • Scheutje melk
  • 20 gamba’s (gepeld)
  • Kroepoek
  • Atja

Hoe maak ik het klaar:

  • Stoom de rijst op 100 °C.
  • Hak 4 gamba’s fijn.
  • Klop de eieren los met melk, zout en peper en bak hiervan dunne omeletjes.
  • Fruit de sjalot, samen met de chili en knoflook en voeg daarbij de gehakte garnalen. Schep dit uit de pan.
  • Bak nu de wortel aan met de groene asperges en voeg de bosui en taugé toe.
  • Bak de blokjes tofu aan en breng op smaak.
  • Bak nu de rijst kort aan en breng op smaak . Meng met de groenten.
  • Bak de gamba’s kort aan in wat olie met knoflook.

Serveren:

  • Serveer de gebakken rijst met kroepoek en atjar.
  • Verdeel de tofu, omelet en garnalen over de rijst en pluk er wat koriander op.

Bereidingstips

  • De rijst kunt u al eerder stomen (mag zelfs een dag van tevoren) om dit vervolgens op te bakken.