Gebakken scholfilet

      Reacties uitgeschakeld voor Gebakken scholfilet

Gebakken scholfilet

Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 dl Tomato frito (Heinz)
  • 1 dl visbouillon (van tablet)
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit fijn gehakt
  • 4 eetlepels tarwebloem
  • peper
  • zout
  • 500 gram scholfilets in de lengte gehalveerd

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit 1 eetlepel van de olie en fruit de ui al omscheppend in ± 3 minuten glazig.

  2. Voeg de Tomato frito, de bouillon en de olijven toe en breng alles aan de kook. 

  3. Laat de saus op een heel laag vuur zachtjes koken.

  4. Doe de bloem met peper en zout in een diep bord en wentel de scholfilets erdoor. 

  5. Verhit de rest van de olie en bak de schol aan beide kanten in ± 4-6 minuten mooi bruin en gaar. Serveer ze met de saus. 

  6. Lekker met aardappelpuree en worteltjes.

Wijnadvies: Canaletto salento rosé