Gebakken scholfilet

      Reacties uitgeschakeld voor Gebakken scholfilet

Gebakken scholfilet

Print
Categorie: Gerecht met vis
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 dl Tomato frito (Heinz)
  • 1 dl visbouillon (van tablet)
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit fijn gehakt
  • 4 eetlepels tarwebloem
  • peper
  • zout
  • 500 gram scholfilets in de lengte gehalveerd

Bereidingswijze

  • Verhit 1 eetlepel van de olie en fruit de ui al omscheppend in ± 3 minuten glazig.
  • Voeg de Tomato frito, de bouillon en de olijven toe en breng alles aan de kook. 
  • Laat de saus op een heel laag vuur zachtjes koken.
  • Doe de bloem met peper en zout in een diep bord en wentel de scholfilets erdoor. 
  • Verhit de rest van de olie en bak de schol aan beide kanten in ± 4-6 minuten mooi bruin en gaar. Serveer ze met de saus. 
  • Lekker met aardappelpuree en worteltjes.

Wijnadvies: Canaletto salento rosé