Gebakken tilapia met olijven

      Reacties uitgeschakeld voor Gebakken tilapia met olijven

Gebakken tilapia met olijven

Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • pak notenrijst (à 275 gram)
  • 2 courgettes
  • 3 preien
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 schaaltjes tilapiafilet (à ca. 250 gram)
  • 1 citroen
  • 1 blikje olijven gevuld met ansjovis (200 gram)
  • 2 eetlepels kappertjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven op 200 °C voorverwarmen. 

  2. Notenrijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. 

  3. Courgettes schoonmaken en in plakjes snijden. 

  4. Prei schoonmaken en in ringen snijden. 

  5. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en prei 5 minuten bakken. 

  6. Courgette en prei over bodem van ovenschaal verdelen en met zout en peper bestrooien. 

  7. Tilapia op groente leggen en met zout en peper bestrooien. 

  8. Citroen halveren en helft uitpersen. 

  9. Citroensap en rest van olie over tilapia verdelen. 

  10. Olijven fijnhakken en met kappertjes over vis verdelen. 

  11. Visschotel in 15 minuten in midden van oven gaar bakken. 

  12. Vis met rest citroen garneren en met rijst serveren.