Gebakken tilapia met warme broccolisalade

      Reacties uitgeschakeld voor Gebakken tilapia met warme broccolisalade

Gebakken tilapia met warme broccolisalade

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 tilapiafilet van ca. 125 gram
  • 1 ei
  • 300 gram broccoli
  • 2 bosuitjes
  • 2 zoetzure augurken
  • 6 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • 6 eetlepels volkorenmeel
  • sap van 1 citroen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook het ei in 10 minuten hard.

  2. Snijd de broccoli in roosjes, kook ze in weinig water in ca 4 minuten beetgaar.

  3. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de augurkjes in stukjes.

  4. Pel het ei en prak het in een schaal fijn. 

  5. Voeg citroensap en 3 eetlepels olijfolie toe en roer tot een dressing. 

  6. Voeg zout en peper toe.

  7. Schep de broccoli, bosui en augurk erdoor.

  8. Roer in een diep bord het volkorenmeel met zout en peper en chillipoeder door elkaar. 

  9. Druk de tilapia aan beide kanten in dit mengsel.

  10. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de filets op matig vuur in ca 10 minuten gaar en mooi bruin. 

  11. Leg de filets op vier borden en schep de broccolisalade ernaast.