Gebakken tilapia met warme broccolisalade

      Reacties uitgeschakeld voor Gebakken tilapia met warme broccolisalade
Print

Gebakken tilapia met warme broccolisalade

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 4 tilapiafilet van ca. 125 gram
  • 1 ei
  • 300 gram broccoli
  • 2 bosuitjes
  • 2 zoetzure augurken
  • 6 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • 6 eetlepels volkorenmeel
  • sap van 1 citroen

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook het ei in 10 minuten hard.
  • Snijd de broccoli in roosjes, kook ze in weinig water in ca 4 minuten beetgaar.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes en de augurkjes in stukjes.
  • Pel het ei en prak het in een schaal fijn. 
  • Voeg citroensap en 3 eetlepels olijfolie toe en roer tot een dressing. 
  • Voeg zout en peper toe.
  • Schep de broccoli, bosui en augurk erdoor.
  • Roer in een diep bord het volkorenmeel met zout en peper en chillipoeder door elkaar. 
  • Druk de tilapia aan beide kanten in dit mengsel.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de filets op matig vuur in ca 10 minuten gaar en mooi bruin. 
  • Leg de filets op vier borden en schep de broccolisalade ernaast.