Gebakken tilapiafilet met avocadosalsa

      Geen reacties op Gebakken tilapiafilet met avocadosalsa
Print

Gebakken tilapiafilet met avocadosalsa

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • sap en rasp van 1 limoen
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel gemalen koriander (Silvo
  • tabasco
  • peper
  • zout
  • 500 gram tilapiafilet
  • 1 avocado
  • 1 vleestomaat ontzaad en in stukjes
  • 2 eetlepels koriander geknipt
  • 3 eetlepels pijnboompitten geroosterde
  • 2-3 eetlepels tarwebloem

Hoe maak ik het klaar:

  • Roer 1 eetlepel van het limoensap met de helft van de rasp, 1 eetlepel van de olie, de helft van de gemalen koriander en tabasco en peper en zout naar smaak door elkaar. 
  • Bestrijk de vis met het mengsel en laat de vis ± 10 minuten liggen. 
  • Maak intussen de avocado schoon, snijd het vruchtvlees in stukjes en schep er de rest van het limoensap, de rasp, de tomaat, de geknipte koriander, de pijnboompitten en tabasco, peper en zout naar smaak erdoor. 
  • Wentel de vis door de bloem en verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. 
  • Bak de vis in ± 5 minuten aan beide kanten mooi bruin. 
  • Serveer de vis met de salsa. 
  • Lekker met gebakken aardappelen en een salade.
  • Wijnadvies: Duc de Termes Cotes-de-Saint-Mont Rosé