Gebonden kippensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Gebonden kippensoep
Print

Gebonden kippensoep

Categorie Gerecht met Kip, Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 1 liter kippenbouillon (of water met 2 kippenbouillontabletten)
  • 1 afgestreken eetlepel gewassen rijst
  • 100 gr kipfilet zonder bot
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels koffieroom
  • zout
  • peper of Cayennepeper
  • citroensap

Hoe maak ik het klaar:

  • Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
  • Schenk een deel van de bouillon erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat.
  • Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen.
  • Breng de soep aan de kook en strooi al roerend de rijst erin.
  • Voeg de kipfilet toe en kook dit in de gesloten pan in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Neem het gare kippevlees uit de pan, snijd het in blokjes en doe het terug in de soep.
  • Klop de eierdooier met de koffieroom los en verdun dit al roerend met enkele lepels hete soep.
  • Voeg dit mengsel al roerend bij de resterende soep en laat dit binden, maar NIET meer koken.
  • Breng de kippensoep tenslotte op smaak met zout, peper en citroensap.