Gebonden soep met gevulde paddestoelen

      Reacties uitgeschakeld voor Gebonden soep met gevulde paddestoelen
Print

Gebonden soep met gevulde paddestoelen

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 12 gedroogde zwarte paddestoelen
  • 125 grmager varkensvlees
  • 2 waterkastanjes uit blik
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 1 theelepel gehakte korianderwortel
  • 1 theelepel gehakte korianderbladeren
  • 2 theelepels lichte sojasaus
  • 2 theelepels rijstwijn
  • zout naar smaak
  • versgemalen witte peper naar smaak
  • 175 gr watermeloen
  • 1,25 liter heldere kippenbouillon
  • 1/2 theelepel knoflookolie
  • verse korianderbladeren

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat de paddestoelen 40 minuten in warm water weken en haal dan de harde steeltjes weg.
  • Maal het vlees in een vleesmolen fijn en doe het in een mengkom.
  • Hak de waterkastanjes in stukken en doe ze bij het vlees.
  • Hak de knoflook en de lente-uitjes zeer fijn en doe ze met de korianderwortels, korianderbladeren, sojasaus, wijn, zout en versgemalen peper bij het varkensvlees.
  • Roer alles goed door elkaar en voeg eventueel wat koud water toe om een glad mengsel te krijgen.
  • Vul de paddestoelhoedjes met dit mengsel en laat ze 20 minuten stomen. snijd de watermeloen in dobbelsteentjes en doe ze samen met de gevulde paddestoelen in een terrine.
  • Breng de bouillon aan de kook en doe ze in de terrine.
  • Giet de knoflookolie over de soep en garneer het geheel met verse korianderbladeren.