Gebonden vissoep met tomatenpuree

      Reacties uitgeschakeld voor Gebonden vissoep met tomatenpuree

 

Gebonden vissoep met tomatenpuree

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Soepen
Land van herkomst: België
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 8 dl. visbouillon
  • 1/2 koffielepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels peterselie
  • 25 gr. bloem
  • 30 gr. boter
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak een roux van boter en bloem
  • Voeg de paprikapoeder toe en laat dit even met de roux meefruiten
  • Roer de tomatenpuree erdoor en voeg onmiddellijk daarna de bouillon beetje bij beetje al roerend toe
  • Laat de soep gedurende 3 minuten zachtjes doorkoken
  • Voeg zout en peper toe naar smaak
  • Roer de peterselie erdoor en dien onmiddellijk op