Gebonden vissoep met tomatenpuree

      Reacties uitgeschakeld voor Gebonden vissoep met tomatenpuree

 

Gebonden vissoep met tomatenpuree

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 8 dl. visbouillon
  • 1/2 koffielepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 25 gr. bloem
  • 30 gr. boter
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak een roux van boter en bloem
  2. Voeg de paprikapoeder toe en laat dit even met de roux meefruiten
  3. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg onmiddellijk daarna de bouillon beetje bij beetje al roerend toe
  4. Laat de soep gedurende 3 minuten zachtjes doorkoken
  5. Voeg zout en peper toe naar smaak
  6. Roer de peterselie erdoor en dien onmiddellijk op