Gebraden kip met knoflook en dragonbotersaus

      Reacties uitgeschakeld voor Gebraden kip met knoflook en dragonbotersaus

 

Gebraden kip met knoflook en dragonbotersaus

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1200 gr kip
  • 100 gr boter
  • 1/2 bosje peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 cl citroensap
  • 20 gr verse dragon
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1/2 dl witte wijn
  • 1/2 dl water
  • 1 dl room
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat 50 gr boter op kamertemperatuur komen en klop deze met een mixer luchtig.
  • Klop er de knoflook, zout, peper, het citroensap en de peterselie door.
  • Haal voorzichtig het vel van de kip los.
  • Duw het vel vanaf de hals los door met de vingers tussen het vel en het vlees te drukken en vul de kip vervolgens onder het vel met het botermengsel.
  • Bestrooi de kip met zout en peper en braad hem 45 minuten op een rooster met een braadslee eronder in een op 225°C voorverwarmde oven.
  • Bedruip de kip regelmatig met het vet dat in de slee druipt.
  • Haal de kip uit de oven, wikkel hem in aluminiumfolie en laat hem even rusten.
  • Giet het overtollige braadvet uit de slee, roer de aanbaksels met de azijn en de wijn los en kook het met het water op hoog vuur tot de helft in.
  • Voeg zout, peper en de gehakte dragon toe, roer de room erdoor en kook nog even door.
  • Voeg de resterende 50 gr koude boter in kleine vlokjes toe en klop de saus op.
  • Verdeel de kip in 4 stukken en serveer die met de saus.