Gebraden rollade met groenten

      Reacties uitgeschakeld voor Gebraden rollade met groenten
Print

Gebraden rollade met groenten

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 12 sjalotjes gepeld
  • 12 teentjes knoflook gepeld
  • 450 gram groene asperges
  • 4 eetlepels braadboter
  • 1 filetrollade Culinair (ca. 600 gram)
  • 2 rode paprika's in stukken
  • 400 gram artisjokharten uit blik, uitgelekt
  • 4 takjes tijm
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 gram droge witte huiswijn

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges en halveer ze.
  • Verhit de braadboter in een braadpan en bak de rollade rondom bruin.
  • Haal de rollade uit de pan.
  • Bak de artisjiokharten samen met de sjalot, knoflook, paprika, tijm en wat zout en peper ca. 3 minuten in het achtergebleven bakvet.
  • Voeg de wijn toe langs de rnd van de pan en leg de rollade weer terug in de pan met de groenten.
  • Laat de rollade half afgedekt in ca. 75 minuten gaar worden.
  • Voeg na 45 minten de asperges toe.
  • Besprenkel de roillade regelmatig met het eigen braadvocht.
  • Serveer de rollade met de groenten op een voorverwarmde schaal.

Wijnadvies: Castrillo de Liria Rosado, Spaanse rosé

    Tips / Opmerkingen

    Tip: voeg met de groenten 450 g ongeschilde aardappelpartjes toe.