Gebraden rollade met groenten

      Reacties uitgeschakeld voor Gebraden rollade met groenten

Gebraden rollade met groenten

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 12 sjalotjes gepeld
  • 12 teentjes knoflook gepeld
  • 450 gram groene asperges
  • 4 eetlepels braadboter
  • 1 filetrollade Culinair (ca. 600 gram)
  • 2 rode paprika's in stukken
  • 400 gram artisjokharten uit blik, uitgelekt
  • 4 takjes tijm
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 gram droge witte huiswijn

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges en halveer ze.

  2. Verhit de braadboter in een braadpan en bak de rollade rondom bruin.

  3. Haal de rollade uit de pan.

  4. Bak de artisjiokharten samen met de sjalot, knoflook, paprika, tijm en wat zout en peper ca. 3 minuten in het achtergebleven bakvet.

  5. Voeg de wijn toe langs de rnd van de pan en leg de rollade weer terug in de pan met de groenten.

  6. Laat de rollade half afgedekt in ca. 75 minuten gaar worden.

  7. Voeg na 45 minten de asperges toe.

  8. Besprenkel de roillade regelmatig met het eigen braadvocht.

  9. Serveer de rollade met de groenten op een voorverwarmde schaal.

Wijnadvies: Castrillo de Liria Rosado, Spaanse rosé

Tips / Opmerkingen

Tip: voeg met de groenten 450 g ongeschilde aardappelpartjes toe.