Geconfijte drumsticks

      Reacties uitgeschakeld voor Geconfijte drumsticks

 

Geconfijte drumsticks

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de drumsticks met de knoflook, de tijm, de laurier, versgemalen peper en een beetje olie in een schaal en laat ze afgedekt in de koelkast 24 uur marineren.
  • Smelt het ganzenvet, doe de steranijs erin en laat de drumsticks hierin op laag vuur in ± 2 uur gaar worden.

Tips / Opmerking

Bedekt met het ganzenvet, kunt u de drumsticks lang bewaren. Op deze manier wordt
het vlees heel zacht en aromatisch. Verwerk het vlees in salades of serveer het bij groenteschotels, bijvoorbeeld in zuurkool.
Ganzenvet is een hoogwaardig vet dat gerechten een heel verfijnde, specifieke smaak geeft.
Vindt u ganzenvet te duur, gebruik dan rundvet of reuzel.
Ganzenvet is in delicatessezaken in blik te koop; rundvet en reuzel koopt u bij de slager.