Gefrituurde kipreepjes in bierbeslag

      Reacties uitgeschakeld voor Gefrituurde kipreepjes in bierbeslag

 

Gefrituurde kipreepjes in bierbeslag

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 5 takjes peterselie
  • 5 sprietjes bieslook
  • 1 ei
  • peper & zout
  • 100 gr bloem
  • 1 dl De Koninck bier
  • 10 tomaat
  • 1 ui
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel sesamolie
  • 75 gr waterkers

Hoe maak ik het klaar:

  • Wrijf de kipfilets met keukenpapier droog en snijd ze in reepjes van 1/2 cm dik.
  • Knip de bieslook en de peterselie heel fijn.
  • Klop het ei met zout en peper in een ruime kom los, zeef er 75 gr bloem boven en roer die er goed door.
  • Roer er scheutje voor scheutje het bier door tot een dik vloeibaar beslag ontstaat.
  • Klop er dan de peterselie en de bieslook door.
  • Zet de kip en het beslag in de koelkast.
  • Was en halveer de tomaatjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Roer de ui, de ketjap, het citroensap en de olie in een kommetje tot een sausje en bewaar dit afgedekt tot het gebruik.
  • Verhit vet of olie in een frituurpan tot 175°C.
  • Bestrooi de kipreepjes met de overgebleven bloem.
  • Klop het beslag nog een keer, wentel de kipreepjes door het beslag en doe ze daarna in de frituurpan.
  • Bak ze in ± 4 minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Herhaal dit tot alle kipreepjes in porties zijn gebakken.
  • Verdeel de waterkers over 4 bordjes, schenk er de ketjapsaus over en leg de kipreepjes erop.
  • Garneer met de partjes tomaat en serveer het gerecht direct.