Geglaceerde visvelouté met fijne kruiden

      Reacties uitgeschakeld voor Geglaceerde visvelouté met fijne kruiden
Print

Geglaceerde visvelouté met fijne kruiden

Categorie Gerecht met vis, Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Voor de basisbouillon:

  • 2 kg visafval van platvissen
  • 2 uien
  • 3 sjalotten
  • 2 takjes selderij
  • boter
  • 1 kruidenbuiltje (peterselie, tijm en laurier)

Voor de soep:

  • 2 preiwitten
  • 1 takje selderij
  • 2 uien
  • boter
  • 60 gr bloem
  • peper
  • zout

Voor het garnituur:

  • 2 dl room
  • 1 eetlepel gehakte kervel
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 koffielepel gehakte dragon
  • 1 eetlepel gehakte bieslook

Hoe maak ik het klaar:

  • Was het visafval zorgvuldig en verwijder de kieuwen en de bloedresten.
  • Pel de uien en de sjalotten en snipper ze fijn.
  • Maak de selderijtakjes schoon en snijd ze klein.
  • Smelt een klontje boter en stoof er de groentesnippers in.
  • Schep er het visafval op en laat dat even meestoven.
  • Voeg er het kruidenbuiltje en 21/2 liter water bij en laat ± 20 minuten zachtjes koken.
  • Giet de bouillon door een zeef.
  • Maak intussen de soepgroenten schoon.
  • Was de preiwitten en het resterende selderijtakje en snijd ze fijn.
  • Pel de uien en snipper ze fijn.
  • Smelt een klontje boter en stoof er de stukjes prei, selderij en ui in.
  • Bestrooi met de bloem en laat even bakken.
  • Voeg er de gezeefde visbouillon bij en laat nog ± 30 minuten koken.
  • Roer de soep om en giet haar door een zeef.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Klop voor het garnituur de room lichtjes op en spatel er de gehakte groene kruiden
  • Schep de soep in 4 soepkommen en giet er voorzichtig de kruidenroom op.
  • Zet de soepkommen even onder de grill en laat glaceren.

Tips / Opmerkingen

U kunt deze soep verder afwerken met garnaaltjes, mosselen, champignons of stukjes gerookte forel.