Geglaceerde visvelouté met fijne kruiden

      Reacties uitgeschakeld voor Geglaceerde visvelouté met fijne kruiden

Geglaceerde visvelouté met fijne kruiden

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Voor de basisbouillon:

  • 2 kg visafval van platvissen
  • 2 uien
  • 3 sjalotten
  • 2 takjes selderij
  • boter
  • 1 kruidenbuiltje (peterselie, tijm en laurier)

Voor de soep:

  • 2 preiwitten
  • 1 takje selderij
  • 2 uien
  • boter
  • 60 gr bloem
  • peper
  • zout

Voor het garnituur:

  • 2 dl room
  • 1 eetlepel gehakte kervel
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 koffielepel gehakte dragon
  • 1 eetlepel gehakte bieslook

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was het visafval zorgvuldig en verwijder de kieuwen en de bloedresten.
  2. Pel de uien en de sjalotten en snipper ze fijn.
  3. Maak de selderijtakjes schoon en snijd ze klein.
  4. Smelt een klontje boter en stoof er de groentesnippers in.
  5. Schep er het visafval op en laat dat even meestoven.
  6. Voeg er het kruidenbuiltje en 21/2 liter water bij en laat ± 20 minuten zachtjes koken.
  7. Giet de bouillon door een zeef.
  8. Maak intussen de soepgroenten schoon.
  9. Was de preiwitten en het resterende selderijtakje en snijd ze fijn.
  10. Pel de uien en snipper ze fijn.
  11. Smelt een klontje boter en stoof er de stukjes prei, selderij en ui in.
  12. Bestrooi met de bloem en laat even bakken.
  13. Voeg er de gezeefde visbouillon bij en laat nog ± 30 minuten koken.
  14. Roer de soep om en giet haar door een zeef.
  15. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  16. Klop voor het garnituur de room lichtjes op en spatel er de gehakte groene kruiden
  17. Schep de soep in 4 soepkommen en giet er voorzichtig de kruidenroom op.
  18. Zet de soepkommen even onder de grill en laat glaceren.

Tips / Opmerkingen

U kunt deze soep verder afwerken met garnaaltjes, mosselen, champignons of stukjes gerookte forel.