Geglaceerde worteltjes

      Reacties uitgeschakeld voor Geglaceerde worteltjes

 

Geglaceerde worteltjes

Recept categorie Barbeque, Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr  bospeen
  • 50 gr  boter
  • 3 dl  vleesbouillon
  • 1/2 theelepel  gedroogde tijm
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel  fijngesnipperde peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de peentjes kort en laat ze op een vergiet goed uitlekken.
  2. Leg ze in een ingevette ovenschaal en bedek ze met de bouillon en tijm. Strooi er wat zout en peper over.
  3. Snijd de boter in dunne plakjes en verdeel deze over de ovenschotel.
  4. Dek de schaal af en zet hem ± 30 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch 200°C, gasovenstand 5).
  5. Garneer met peterselie.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij vis, lamsvlees of kipgerechten.