Geglazuurde amandel-tulband

      Geen reacties op Geglazuurde amandel-tulband

 

Geglazuurde amandel-tulband

Recept categorie Cake, Chocolade
Keuken: Nederlandse keuken
Extra info Kerst
Porties 8 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 350 gr bloem
  • 4 theelepels bakpoeder
  • zout
  • 60 gr zachte boter
  • 125 gr kristalsuiker
  • 2 eieren losgeklopt
  • 100 gr gemalen amandelen
  • 2 1/2 dl melk
  • 150 gr witte chocolade
  • 1/2 dl slagroom
  • 75 gr hele amandelen

extra nodig:

Hoe maak ik het klaar?

Oven voorverwarmen op 180 èC.

  1. Bloem, bakpoeder en zout zeven.
    Boter en suiker schuimig kloppen.
    Eieren er een voor een door kloppen.

  2. Bloemmengsel, amandelen en melk geleidelijk door botermengsel spatelen tot alles goed vermengd is.

  3. Beslag in vorm scheppen. In midden van oven in 45-55 minuten gaar en goudbruin bakken. (Controleren met metalen pen, die er schoon uit moet komen.)

  4.  5 minuten laten rusten en daarna storten.

  5. Op rooster laten afkoelen.
    Chocolade en slagroom samen au bain-marie smelten en iets laten afkoelen.

  6. Mooi onregelmatig over tulband laten druipen en bestrooien met hele amandelen.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.