Gegratineerde asperges

      Reacties uitgeschakeld voor Gegratineerde asperges
Print

Gegratineerde asperges

Categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten, Gerecht met kaas
Keyword Vegetarisch
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr asperges
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 50 gr oude kaas geraspte
  • 4 eetlepels volle melk
  • een snufje nootmuskaat
  • een snufje versgemalen peper
  • 2 takjes peterselie
  • een snufje snufje zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
  • Kook de asperges in een wijde pan met ruim kokend water en zout in ± 8 minuten beetgaar en giet ze af.
  • Vet een lage ovenschaal in en leg de asperges met alle kopjes naar één kant in de schaal.
  • Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en de melk in een schaal en voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe.
  • Strijk dit kaasmengsel voorzichtig over de asperges uit.
  • Schuif de schaal in de oven en laat de asperges in 15-20 minuten goudbruin kleuren.
  • Hak de peterselie fijn en strooi deze over de gegratineerde asperges.