Gegratineerde geitenkaasjes met peer

      Reacties uitgeschakeld voor Gegratineerde geitenkaasjes met peer
Print

Gegratineerde geitenkaasjes met peer

Categorie Gerecht met kaas, Nagerecht
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 30 gr gemengde ongezouten noten
  • 4 stevige handperen
  • 1 1/2 dl halfdroge witte wijn
  • 0.5 citroen het sap van
  • 50 gr suiker
  • 1/2 dl schenkstroop
  • 4 kleine verse geitenkaasjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Hak de noten grof.
  • Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan zitten.
  • Breng de wijn met het citroensap, de suiker en water (genoeg om de peren onder te zetten) aan de kook.
  • Zet de peren in het kokende vocht, houd ze 3 minuten tegen de kook aan en laat ze in de pan afkoelen.
  • Neem de peren met een schuimspaan uit de pan en kook het vocht in tot er nog 1/3 deel over is.
  • Voeg de noten en de schenkstroop toe en breng de saus weer aan de kook.
  • Verdeel de kaasjes over 4 ovenvaste borden en laat ze onder de hete grill in ± 5 minuten licht kleuren.
  • Zet op elk bord een peer en lepel er een beetje saus over.
  • Serveer direct.