Gegratineerde groene koolstamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Gegratineerde groene koolstamppot

Gegratineerde groene koolstamppot

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Stamppot
Porties 2 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr aardappelen
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gr panklare groene kool
  • 2 theelepels shoarmakruiden
  • 1 dl appelsap
  • 1 ei
  • 100 gr oude geraspte kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de aardappelblokjes en de kool met de shoarmakruiden ± 3 minuten op hoog vuur tot de kool is geslonken.

  3. Voeg het appelsap toe en smoor de aardappelen en de kool in een gesloten pan in ± 10 minuten gaar.

  4. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  5. Stamp de aardappelen en de kool fijn en roer er het ei en 50 gr kaas door.
  6. Doe de stamppot over in een kleine wijde ovenschaal en strooi er de rest van de kaas erover.

  7. Zet de schaal onder de grill en laat de schotel in ± 5 minuten goudbruin worden.