Gegratineerde groene koolstamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Gegratineerde groene koolstamppot
Print

Gegratineerde groene koolstamppot

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Stamppot
porties 2 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr aardappelen
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gr panklare groene kool
  • 2 theelepels shoarmakruiden
  • 1 dl appelsap
  • 1 ei
  • 100 gr oude geraspte kaas

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de aardappelblokjes en de kool met de shoarmakruiden ± 3 minuten op hoog vuur tot de kool is geslonken.
  • Voeg het appelsap toe en smoor de aardappelen en de kool in een gesloten pan in ± 10 minuten gaar.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Stamp de aardappelen en de kool fijn en roer er het ei en 50 gr kaas door.
  • Doe de stamppot over in een kleine wijde ovenschaal en strooi er de rest van de kaas erover.
  • Zet de schaal onder de grill en laat de schotel in ± 5 minuten goudbruin worden.