Gegratineerde kipfilet met champignons

      Reacties uitgeschakeld voor Gegratineerde kipfilet met champignons

Gegratineerde kipfilet met champignons

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 kipfilets á ± 125 gr
  • Zout en peper
  • 3 eetlepels bloem
  • 50 gr boter
  • 4 plakjes jongbelegen kaas á 25 gr
  • 2 dl droge witte wijn
  • 250 gr champignons in plakjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bestrooi de kipfilets met wat zout en peper en wentel ze door de bloem. verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets hierin op matig vuur 5 minuten per kant tot ze mooi lichtbruin van kleur zijn.

  2. Leg de kipfilets in een ovenvaste schaal, leg op iedere kipfilet een plakje kaas, schenk de bakboter en de witte wijn in de schaal en leg de champignons rond de kipfilets.

  3. Gratineer het gerecht ± 10 minuten in de voorverwarmde oven tot alles gaar is en de kaas is gesmolten, maar niet bruin is geworden.

Tips / Opmerkingen

Variatie: Leg onder de plak kaas nog een plakje rauwe ham op de kipfilets. Serveer het gerecht in een schaal en geef er aardappelkroketjes bij.