Gegratineerde kipfilet met champignons

      Reacties uitgeschakeld voor Gegratineerde kipfilet met champignons

Gegratineerde kipfilet met champignons

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 kip ( á ± 125 gr)
  • peper & zout
  • 3 eetlepels bloem
  • 50 gr boter
  • 4 plakjes jongbelegen belegen kaas ( á 25 gr)
  • 2 dl droge witte wijn
  • 250 gr champignons (in plakjes)

Hoe maak ik het klaar:

  • Bestrooi de kipfilets met wat zout en peper en wentel ze door de bloem. verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets hierin op matig vuur 5 minuten per kant tot ze mooi lichtbruin van kleur zijn.
  • Leg de kipfilets in een ovenvaste schaal, leg op iedere kipfilet een plakje kaas, schenk de bakboter en de witte wijn in de schaal en leg de champignons rond de kipfilets.
  • Gratineer het gerecht ± 10 minuten in de voorverwarmde oven tot alles gaar is en de kaas is gesmolten, maar niet bruin is geworden.

Tips / Opmerking

Variatie: Leg onder de plak kaas nog een plakje rauwe ham op de kipfilets. Serveer het gerecht in een schaal en geef er aardappelkroketjes bij.