Gegratineerde koolrabi-gehaktschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Gegratineerde koolrabi-gehaktschotel

Gegratineerde koolrabi-gehaktschotel

Recept printen
Recept categorie: met vlees/ Ovenschotel
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr gehakt
  • 30 gr boter
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 u (in blokjes)
  • 1 paprika (in blokjes)
  • 1 paprika (in blokjes)
  • 250 gr champignons (in plakjes)
  • zout
  • 50 gr oude kaas

voor de saus:

  • 1 ui
  • 25 gr boter
  • 3 theelepels kerrie
  • peper
  • 5 dl melk
  • 1 eetlepel maïzena
  • 50 gr oude kaas

Hoe maak ik het klaar:

  • Bak de ui ± 4 minuten zachtjes in de boter.
  • Voeg de kerrie toe en bak die 1 minuut mee.
  • Roer de melk erdoor en breng het mengsel aan de kook.
  • Roer de maïzena met 1-2 theelepels water los en bind de saus hiermee.
  • Roer de kaas erdoor en laat die smelten.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de koolrabi ± 3 minuten in ruim kokend water met zout, spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken.
  • Bak het gehakt in 15 gr boter in ± 5 minuten rul en voeg de knoflook toe.
  • Bak de ui, paprika en champignons ± 5 minuten in 15 gr boter.
  • Vermeng het uimengsel met het gehakt, breng op smaak met zout en peper en schep het in een ingevette ovenschaal.
  • Leg de koolrabiplakken dakpansgewijs op het gehaktmengsel, verdeel hier de saus over en strooi de kaas erover.
  • Gratineer het gerecht boven in de oven 15-20 minuten tot zich een mooi goudgeel korstje heeft gevormd.
  • Serveer hierbij aardappelpuree.
  • U kunt deze schotel eventueel één dag eerder maken. Op de dag zelf hoeft u dan alleen nog te gratineren. Laat de schotel eerst op kamertemperatuur komen en verleng de oventijd met 10-15 minuten.