Gegratineerde mossel tomatensoep

      Geen reacties op Gegratineerde mossel tomatensoep

 

Print

Gegratineerde mossel-tomatensoep

Categorie Soepen
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 kg verse mosselen
  • 1 kopje water
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 4 el olie
  • 1 blikje gepelde tomaten ca 800 gr uitlekgewicht
  • 1/4 liter droge witte wijn
  • zout
  • peper
  • 4 grote eetlepels gemalen Emmentaler kaas

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng het water met wat zout in een grote, platte pan aan de kook. Voeg
  • de mosselen toe en laat ze circa 10 minuten koken.
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan, schrik ze kort onder
  • koud water af en neem de mosselen uit de schelpen. Bewaar het kooknat.
  • Verhit de olie in een kasserol. Fruit de fijngehakte knoflook en de uien
  • tot ze glazig zijn. Voeg de schoongemaakte en in repen gesneden paprika
  • toe en kook ze zachtjes mee.
  • Snijd de tomaten uit blik in stukken en doe ze met het tomatensap, het
  • kooknat van de mosselen en de witte wijn bij de soep.
  • Laat er even de kook over komen en laat de soep nog 10 minuten zachtjes
  • koken. Breng alles met zout en peper op smaak.
  • Voeg de mosselen toe en laat ze even meekoken.
  • Vul de mosselsoep in 4 vuurvaste schaaltjes of kommen en bestrooi ze
  • met kaas.
  • Zet ze onder de grill of in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten
  • is en een mooie lichtbruine kleur heeft.