Gegratineerde mossel tomatensoep

      Geen reacties op Gegratineerde mossel tomatensoep

 

Gegratineerde mossel-tomatensoep

Recept categorie Soepen
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 kg verse mosselen
  • 1 kopje water
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 4 el olie
  • 1 blikje gepelde tomaten ca 800 gr uitlekgewicht
  • 1/4 liter droge witte wijn
  • zout
  • peper
  • 4 grote eetlepels gemalen Emmentaler kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng het water met wat zout in een grote, platte pan aan de kook. Voeg
  2. de mosselen toe en laat ze circa 10 minuten koken.
  3. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan, schrik ze kort onder
  4. koud water af en neem de mosselen uit de schelpen. Bewaar het kooknat.
  5. Verhit de olie in een kasserol. Fruit de fijngehakte knoflook en de uien
  6. tot ze glazig zijn. Voeg de schoongemaakte en in repen gesneden paprika
  7. toe en kook ze zachtjes mee.
  8. Snijd de tomaten uit blik in stukken en doe ze met het tomatensap, het
  9. kooknat van de mosselen en de witte wijn bij de soep.
  10. Laat er even de kook over komen en laat de soep nog 10 minuten zachtjes
  11. koken. Breng alles met zout en peper op smaak.
  12. Voeg de mosselen toe en laat ze even meekoken.
  13. Vul de mosselsoep in 4 vuurvaste schaaltjes of kommen en bestrooi ze
  14. met kaas.
  15. Zet ze onder de grill of in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten
  16. is en een mooie lichtbruine kleur heeft.